Platou taranesc

Printeaza

Platou taranesc din: muschi de porc afumat, ceapa, cascaval, ulei, sare, seminte de chimen, busuioc verde, cimbru si rozmarin.

 

Ingrediente:Platou taranesc

  • 500 g făină integrală de grau
  • 375 ml apă
  • 25 g drojdie
  • 400 g muşchi de porc afumat
  • două cepe
  • 400 g caşcaval
  • două linguriţe de ulei
  • o linguriţă de sare fină
  • o lingură de seminţe de chimen
  • busuioc verde
  • cimbru
  • rozmarin

 

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă cu puţină apă caldă şi se lasă zece minute la dospit.

Făina se pune într-un vas mai mare; în mijloc se toarnă restul de apă caldă, sarea, uleiul, drojdia dospită şi se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald circa 45 de minute.

Se presară făină pe masă, se taie bucăţi din aluat şi li se dă formă de baghete mici.

Se aşază într-o tavă presărată cu făină, se crestează din loc iîn loc cu un cuţit şi se lasă să crească încă zece minute.

Se ung cu apă, se presară se­minţele de chimen deasuprra şi se introduc în cuptor, unde se lasă 30-40 de minute la foc potrivit.

Se lasă să se răcească, apoi se serveşte alături de felii dle muşchi afumat, ceapă şi caşcaval.

In aluat se mai pot adăuga busuioc, cimbru sau rozmarin tocate mărunt.

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Incoming search terms:

  • platou taranesc
  • platou taranesc cald

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.