Pleurotus cu vin si smântână
PrinteazaPleurotus cu vin si smântână din: ciuperci pleurotus, vin, ulei, ceapa verde, rosii, smantana, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 1/2 kg ciuperci pleurotus
- 1/2 pahar vin alb
- 1/2 pahar ulei
- 10 cepe verzi
- 2 rosii
- 2-3 linguri smantana
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli ciupercile şi le tai feliuţe. Cureţi şi speli ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei împreună cu ciupercile. Le pui capac şi le laşi să se înmoaie în zeama lor, pe foc mic.
Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai felii şi le adaugi peste ciuperci împreună cu pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust. Torni apoi vinul şi fierbi mâncarea la cuptor, timp de 15-20 de minute.
La final, adaugi smântână şi potriveşti de sare. Serveşti mâncarea cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Pleurotus cu vin si smântână
Poftă bună!
Bune ciupercile astea