Plinici cu ton si patrunjel

Printeaza

 

Ingrediente:Plinici cu ton si patrunjel

  • două conserve de ton în ulei
  • 900 g făină
  • 200 ml apă
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 g parmezan
  • 35 g drojdie
  • două ouă
  • o linguriţă de zahăr tos
  • o linguriţă de sare
  • o legătură de pătrunjel
  • ulei de măsline
  • piper
  • suc de lămîie

 

Mod de preparare:

Făina se ceme şi se pune într-un vas mare. într-un castronel se dizolvă drojdia cu laptele dulce şi apa călduţă, se toarnă peste făină şi se lasă să dospească.Se adaugă un ou, sarea, zahărul tos şi o lingură de ulei de măsline.

Se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet de bucătărie, se lasă să crească pînă şi-a dublat volumul şi se împarte în bucăţi egale. Parmezanul se dă pe râzătoare, se amestecă bine cu tonul mărunţit, piper şi puţin pătrunjel tocat.

Bucăţile de aluat se întind, se pune umplutura la mijloc şi se modelează sub formă de bilă. Se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt presărată cu făină şi se lasă la crescut zece minute.

Se ung cu ou bătut, se aşază frunze de pătrunjel şi se ung din nou cu ou. Se introduce tava în cuptor şi se coc 30-45 de minute la foc potrivit. Se servesc cu un sos din pătrunjel tocat, suc de lămîie şi ulei de măsline.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.