Pljeskavica sarbeasca
PrinteazaPljeskavica sarbeasca din: carne de vita, carne de porc, ceapa, usturoi, ulei, slanina afumata, cascaval, sare, piper, boia iute, cimbru, ceapa rosie, varza alba, morcov, rosii, mustar, chifle.
- 650 g carne de vita
- 150 g carne de porc
- 1 ceapa
- 1-2 linguri ulei
- 3 catei de usturoi
- 50-100 g slanina afumata
- 150-200 g cascaval
- sare
- piper
- boia iute
- cimbru
pentru garnitura:
- 1 ceapa rosie
- 250 g varza alba
- 1 morcov
- 3 rosii
- mustar
- 5 chifle
- optional, 200 g zacusca de vinete si ardei
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în cuburi şi o treci de 2-3 ori prin maşina de tocat.
Tai mărunt ceapa curăţată şi o căleşti în ulei. Amesteci slănina tăiată cât mai mărunt, carnea tocată, ceapa răcită, usturoiul zdrobit, caşcavalul ras şi condimentezi amestecul după gust.
Păstrezi compoziţia în frigider pentru 2 ore.
Modelezi bile de carne de mărimea unei portocale, le aplatizezi şi le frigi pe grătarul încins ori le prăjeşti la foc mic, pe ambele părţi.
Tai varza fideluţă şi o freci cu puţină sare. Prepari o salată de varză căreia îi adaugi morcov ras, piper, cimbru şi roşii tăiate în felii.
Tai chiflele în jumătate, pe orizontală şi le umpli cu pljeskavica, adăugând salată, muştar, ceapă roşie şi, opţional, un strat de zacuscă de vinete şi ardei.
Serveşti preparatul de preferinţă cald.
Pljeskavica sarbeasca
Pofta buna!