Pljeskavica sarbeasca

Printeaza

Pljeskavica sarbeasca din: carne de vita, carne de porc, ceapa, usturoi, ulei, slanina afumata, cascaval, sare, piper, boia iute, cimbru, ceapa rosie, varza alba, morcov, rosii, mustar, chifle.

Ingrediente:Pljeskavica_sarbeasca

  • 650 g carne de vita
  • 150 g carne de porc
  • 1 ceapa
  • 1-2 linguri ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 50-100 g slanina afumata
  • 150-200 g cascaval
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • cimbru

pentru garnitura:

  • 1 ceapa rosie
  • 250 g varza alba
  • 1 morcov
  • 3 rosii
  • mustar
  • 5 chifle
  • optional, 200 g zacusca de vinete si ardei

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai în cuburi şi o treci de 2-3 ori prin maşina de tocat.

Tai mărunt ceapa curăţată şi o căleşti în ulei. Amesteci slănina tăiată cât mai mărunt, carnea tocată, ceapa răcită, usturoiul zdrobit, caşcavalul ras şi condimentezi amestecul după gust.

Păstrezi compoziţia în frigider pentru 2 ore.

Modelezi bile de carne de mărimea unei portocale, le aplatizezi şi le frigi pe grătarul încins ori le prăjeşti la foc mic, pe ambele părţi.

Tai varza fideluţă şi o freci cu puţină sare. Prepari o salată de varză căreia îi adaugi morcov ras, piper, cimbru şi roşii tăiate în felii.

Tai chiflele în jumătate, pe orizontală şi le umpli cu pljeskavica, adăugând salată, muştar, ceapă roşie şi, opţional, un strat de zacuscă de vinete şi ardei.

Serveşti preparatul de preferinţă cald.

Pljeskavica sarbeasca

Pljeskavica_sarbeasca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.