Pljeskavica umpluta

Printeaza

Pljeskavica umpluta din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, usturoi, ardei iute, condimente, costita de porc afumata, cascaval, usturoi, piper rosu, dovlecel, ardei, ceapa, ulei.

Ingrediente:Pljeskavica umpluta

  • 800 g carne de vită tocată (rasol)
  • 200 g carne de porc tocată (pulpă)
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 lingură amestec de condimente pentru carne

Pentru umplutură:

  • 300 g costiţă de porc afumată
  • 300 g caşcaval
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură de piper roşu
  • amestec de condimente pe carne după gust

Pentru garnitură:

  • 1 dovlecel verde
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei verde
  • 2 cepe
  • ulei de măsline pentru uns
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Amestecaţi carnea cu usturoiul tocat mărunt şi ardeiul iute.

Asezonaţi cu amestecul de condimente, apoi introduceţi în frigider pentru cel puţin 30 de minute.

Tăiaţi costiţa în cuburi şi combinaţi-o cu caşcavalul dat prin râzătoare, cu piper roşu, usturoi tocat mărunt şi amestecul de condimente.

Imediat ce s-a răcit suficient, luaţi puţină carne în mâini, formaţi un disc, puneţi umplutură deasupra şi acoperiţi-o cu alt disc de carne, încercaţi să obţineţi forma unei chiftele mari de hamburger, având grijă ca umplutura să nu iasă afară.

Prăjiţi pe grătar, pe ambele părţi, până când capătă o culoare maronie.

Curăţaţi şi clătiţi dovleceii şi ardeii, apoi tăiaţi-i în felii şi adăugaţi sare.

Ungeţi cu ulei de măsline şi aşezaţi-i pe grătar împreună cu ceapa, tăiată în jumătăţi.

Prăjiţi legumele până când se înmoaie.

Curăţaţi şi tăiaţi ceapa în felii şi serviţi alături de Pljeskavica.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.