Pljeskavica umpluta
PrinteazaPljeskavica umpluta din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, usturoi, ardei iute, condimente, costita de porc afumata, cascaval, usturoi, piper rosu, dovlecel, ardei, ceapa, ulei.
- 800 g carne de vită tocată (rasol)
- 200 g carne de porc tocată (pulpă)
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 lingură amestec de condimente pentru carne
Pentru umplutură:
- 300 g costiţă de porc afumată
- 300 g caşcaval
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de piper roşu
- amestec de condimente pe carne după gust
Pentru garnitură:
- 1 dovlecel verde
- 1 ardei roşu
- 1 ardei verde
- 2 cepe
- ulei de măsline pentru uns
- sare după gust
Mod de preparare:
Amestecaţi carnea cu usturoiul tocat mărunt şi ardeiul iute.
Asezonaţi cu amestecul de condimente, apoi introduceţi în frigider pentru cel puţin 30 de minute.
Tăiaţi costiţa în cuburi şi combinaţi-o cu caşcavalul dat prin râzătoare, cu piper roşu, usturoi tocat mărunt şi amestecul de condimente.
Imediat ce s-a răcit suficient, luaţi puţină carne în mâini, formaţi un disc, puneţi umplutură deasupra şi acoperiţi-o cu alt disc de carne, încercaţi să obţineţi forma unei chiftele mari de hamburger, având grijă ca umplutura să nu iasă afară.
Prăjiţi pe grătar, pe ambele părţi, până când capătă o culoare maronie.
Curăţaţi şi clătiţi dovleceii şi ardeii, apoi tăiaţi-i în felii şi adăugaţi sare.
Ungeţi cu ulei de măsline şi aşezaţi-i pe grătar împreună cu ceapa, tăiată în jumătăţi.
Prăjiţi legumele până când se înmoaie.
Curăţaţi şi tăiaţi ceapa în felii şi serviţi alături de Pljeskavica.
Pofta buna!