Plum trifle
PrinteazaPlum trifle din: prune, zahar, scortisoara, cuisoare, suc de coacaze rosii, praf de budinca de ciocolata, branza de vaci, zahar vanilat, frisca si pandispan cu cacao.
Ingrediente:
- 500 g prune
- 150 g zahar
- 1 baton de scortisoara
- 2 cuisoare
- 250 ml suc de coacaze rosii
- 1 lingura praf de budinca de ciocolata
- 500 g branza de vaci
- 1 plic zahar vanilinat
- 200 ml frisca
- 1 blat de pandispan cu cacao
Mod de preparare:
Plum trifle: Prunele se taie sferturi şi se golesc de sâmburi. Se dau în clocot 50 g zahăr cu cuişoare, scorţişoară, 150 ml suc; se lasă apoi să fiarbă la foc moale, 5 min.Se adaugă fructele.
Se dizolvă praful de budincă în 50 ml suc şi se toarnă peste compotul de pru¬ne; se lasă să dea în clocot, ca să se întărească, apoi se lasă la răcit.
Se amestecă brânza de vaci cu 100 g zahăr şi zahărul vanilinat; se înglobează frişca bătută spumă. Se taie cuburi pandişpanul şi se aşază în pahare de desert.
Se stropeşte cu suc şi se aşază dea¬supra compot de prune şi brânză de vaci. Se dă la frigider 4 ore.
Pofta buna!