Poale-n brau coapte in tigaie din: faina, drojdie, lapte, zahar, sare, branza, lamaie, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 1 kg şi 3 linguri făină (pentru lucrat aluatul) 30 g drojdie de bere 1/2 l lapte (sau apă minerală) 2 linguri cu zahăr 1 linguriţă cu sare Umplutura: 1/2 kg brânză fărâmiţată de oi sau de capră […]
Poale-n brau cu mere
PrinteazaPoale-n brau cu mere din: faina, unt, drojdie, lapte, oua, sare, vanilie, branza, gris, mere.
Pentru aluat:
- 500 g faină
- 100 g unt
- 50 g drojdie proaspătă
- 300 ml lapte
- 4 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 1/2 linguriţa sare
- esenţă de vanilie
Pentru umplutură:
- 350 g branza de vaci
- 2 gălbenuşuri
- 4 linguri smântână
- 2 linguri gris
- 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru copt:
- un gălbenuş
- 2-3 mere
Mod de preparare:
Drojdia şi 2 linguri de făină se dizolvă în laptele călduţ. Se lasă la crescut până ce îşi dublează volumul.
Intre timp, gălbenuşurile se freacă cu zahărul, sarea şi esenţa de vanilie, după gust.
In făina cernută se face un gol, se pune crema de gălbenuşuri, drojdia, se frământă adăugând treptat şi untul topit.
Se lasă aluatul la crescut pentru o oră.
Pentru umplutură, brânza se amestecă cu zahărul vanilat, smântână şi gălbenuşurile, se pune grişul şi se lasă deoparte până la folosire.
Aluatul se împarte în bile din care se întind pătrate, în funcţie de forma de copt.
Se pune brânza, se adună cele patru colţuri şi se transferă plăcinta în forma de copt. In golurile formate de pliere, se aşază felii de mere.
Se ung plăcintele cu gălbenuş şi se lasă la copt 30 de minute.
Pofta buna!
Poate iti place si:
Poale-n brau cu dovleac
Poale-n brau cu dovleac din: dovleac, faina, drojdie, unt, ou, lapte, sare, scortisoara, smantana, zahar. Ingrediente: 1 kg dovleac 1/2 kg făină 1 cub de drojdie de bere (1 lingură rasă) 2 linguri cu unt 1 ou 1 cană cu lapte (fiert sau nefiert, acru sau zer) sare scorţişoară măcinată 1 cană cu smântână 4 […]
Pofta buna!