Poale-n brau coapte in tigaie
PrinteazaPoale-n brau coapte in tigaie din: faina, drojdie, lapte, zahar, sare, branza, lamaie, ulei.
Pentru aluat:
- 1 kg şi 3 linguri făină (pentru lucrat aluatul)
- 30 g drojdie de bere
- 1/2 l lapte (sau apă minerală)
- 2 linguri cu zahăr
- 1 linguriţă cu sare
Umplutura:
- 1/2 kg brânză fărâmiţată de oi sau de capră
- 200 g brânză dulce de vaci
- răzătură de lămâie
- 4-5 linguri cu zahăr
- 1 cană cu ulei
Mod de preparare:
Cerneţi faina într-un lighean mijlociu, faceţi un gol în mijloc, turnaţi laptele cald, drojdia de bere lichefiată cu zahăr şi sare şi începeţi să frământaţi aluatul. Când se desprinde de mână, lăsaţi la dospit 1/2 oră.
Pregătiţi umplutura:
Amestecaţi într-un castron mare brânza frământată cu brânza dulce, adăugaţi răzătura de lămâie şi 4-5 linguri cu zahăr. Omogenizaţi, lăsaţi 1/4 oră la rece. Intindeţi 10-12 foi subţiri de aluat, acoperiţi mijlocul foilor cu umplutura de brânză, strângeţi marginile aluatului ca la poale-n brâu. Prăjiţi în ulei pus în tigaie. Prăjiţi plăcintele la foc mic, cu tigaia acoperită cu capac.
Când s-au rumenit pe o parte le întoarceţi cu atenţie şi le rumeniţi uniform. Scoateţi pe şerveţele de hârtie. Presăraţi zahăr tos pe fiecare plăcintă. Le aşezaţi unele peste altele, le treceţi pe platou.
Plăcintele se servesc calde, tăiate felii în rază.
Pofta buna!