Poale-n brau prajite in cuptor

Printeaza

Poale-n brau prajite in cuptor din: faina, drojdie, oua, lapte, sare, branza de burduf, branza dulce, lamaie, unt, zahar.

Ingrediente:Poale-n brau prajite in cuptor

Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 30 g drojdie de bere
  • 2 ouă
  • 1/2 l lapte nefiert sau lapte prins (poate fi apă minerală)
  • sare

Umplutura:

  • 500 g brânză de burduf
  • 250 g brânză dulce de vaci sau urdă
  • 4 ouă, răzătură de lămâie
  • 4-5 linguri cu zahăr
  • 1 lingură cu unt

 

Mod de preparare:

Cerneţi faina în castron adânc. Turnaţi într-un gol făcut în mijlocul făinii: drojdia înmuiată cu zahăr şi sare, 2 ouă, lapte cald (sau apă minerală). Frământaţi adunând faina spre centrul castronului. Când aluatul nu mai are faină, frământaţi energic 5-10 min până când se desprinde de mână. Lăsaţi aluatul la dospit 1/2 oră.

Pregătiţi umplutura: frământaţi puţin brânza de burduf, amestecaţi cu brânza dulce, adăugaţi 4 ouă amestecând cu lingura de lemn ca să le încorporaţi, adăugaţi răzătură de lămâie şi zahărul. Obţineţi un amestec vârtos.

Impărţiţi aluatul în 10-12 bile, întindeţi foi subţiri, puneţi în mijlocul foilor amestecul de brânză. Strângeţi colţurile aluatului ca poalele în brâu, înşiraţi plăcintele în tavă mare, unsă cu unt sau coaceţi-le pe foi de hrean în cuptorul de pâine.

Serviţi-le calde, acoperite cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.