Poale-n brau prajite in cuptor
PrinteazaPoale-n brau prajite in cuptor din: faina, drojdie, oua, lapte, sare, branza de burduf, branza dulce, lamaie, unt, zahar.
Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 30 g drojdie de bere
- 2 ouă
- 1/2 l lapte nefiert sau lapte prins (poate fi apă minerală)
- sare
Umplutura:
- 500 g brânză de burduf
- 250 g brânză dulce de vaci sau urdă
- 4 ouă, răzătură de lămâie
- 4-5 linguri cu zahăr
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Cerneţi faina în castron adânc. Turnaţi într-un gol făcut în mijlocul făinii: drojdia înmuiată cu zahăr şi sare, 2 ouă, lapte cald (sau apă minerală). Frământaţi adunând faina spre centrul castronului. Când aluatul nu mai are faină, frământaţi energic 5-10 min până când se desprinde de mână. Lăsaţi aluatul la dospit 1/2 oră.
Pregătiţi umplutura: frământaţi puţin brânza de burduf, amestecaţi cu brânza dulce, adăugaţi 4 ouă amestecând cu lingura de lemn ca să le încorporaţi, adăugaţi răzătură de lămâie şi zahărul. Obţineţi un amestec vârtos.
Impărţiţi aluatul în 10-12 bile, întindeţi foi subţiri, puneţi în mijlocul foilor amestecul de brânză. Strângeţi colţurile aluatului ca poalele în brâu, înşiraţi plăcintele în tavă mare, unsă cu unt sau coaceţi-le pe foi de hrean în cuptorul de pâine.
Serviţi-le calde, acoperite cu smântână.
Pofta buna!