Placinta cu branza de vaci sau telemea din: faina, ulei, sare, branza de vaci sau telemea, unt sau margarina, oua, sare, lapte. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 3 linguri ulei 1/2 linguriţă sare (sau foi de plăcintă gata preparate) Pentru umplutură: 300 g brânză vaci (sau amestec cu telemea) 2 linguri unt (sau margarină) 2 ouă […]
Poale-n brau
PrinteazaPoale-n brau din: faina, zahar, oua, lapte, drojdie, sare, margarina, branza de vaci, gris, esenta de vanilie.
- 1 kg făină
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 600-700 ml lapte
- 50 g drojdie proaspătă
- 1 linguriţă cu sare
- 100 g margarină
Ingrediente umplutură:
- 1 kg brânză de vaci
- 200 g zahăr
- 4-5 ouă
- 2-3 linguri de griş
- 1 esenţă vanilie
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Torni o căniţă de lapte cald în mijlocul făinii, în acel lapte dizolvi drojdia cu 1 lingură de făină şi laşi 10 minute la dospit.
Torni maiaua peste făină, adaugi ouăle, margarina, sarea şi restul laptelui dar călduţ.
Frămânţi aluatul şi îl laşi să crească aproximativ 1 oră, până îşi dublează volumul.
Pregăteşti umplutura aşa. Amesteci toate ingredientele dar este de preferat să nu faci o pastă fină cu robotul, ci să amesteci totul cu furculiţa îţi trebuie 2 căni zahăr, 4 căni lapte, 2 căni mălai, 2 linguri făină, 2 linguri unt, 4 ouă, 1 lingură praf de copt, puţină sare, ulei.
Pui toate ingredientele într-un castron şi amesteci timp de 10 minute. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Introduci tava la cuptor timp de 30 minute. Când este gata, o pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Placinta cu mac
Placinta cu mac din: faina, lapte, zahar, drojdie, unt, ulei, mac, scortisoara, lamaie. Ingrediente: 600 g faina 370 ml lapte 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă sare 25 g drojdie 100 g unt 5 linguri ulei Pentru umplutură: 250 g mac 200 g zahăr 100 ml lapte 60 g stafide 3 mere 1 linguriţa scortisoara 1 lingura coaja […]
Placinta de post cu cartofi
Placinta de post cu cartofi din: faina, drojdie, apa, ulei, cartofi, sare. Ingrediente: 250 g faină 25 g drojdie apă 120 ml apă călduţă 3-4 linguri ulei 5 cartofi de mărime medie sare Mod de preparare: Se cerne faina şi se face o adâncitură în mijloc. Se sfarâmiţează drojdia, se toarnă 50 ml apa […]
Placinta cu praz si ciuperci
Placinta cu praz si ciuperci din: unt, faina, ou, otet, sare, ulei, praz, ceapa, ciuperci. Ingrediente: 250 g unt 500 g făină 1 ou 1 lingură cu oţet sare Pentru umplutura: 2 fire de praz 1 ceapă 1/2 kg ciuperci 1 cană cu ulei Mod de preparare: Amestecă bine untul cu oul, oţetul, sarea […]
Pofta buna!