Poale’n brau
PrinteazaPoale’n brau din: faina, oua, drojdie, zahar, smantana, unt sau margarina, untdelemn, lapte, sare, unt, carne, cascaval.
Aluat:
- 750 g faină
- 3 ouă
- 30 g drojdie
- o linguriţă zahăr
- 3 linguri smântână
- 100 g unt topit sau margarină
- 2 linguri untdelemn
- 100 ml lapte
- puţină sare
- unt peentru uns
Umplutura:
- 450 g carne preparată ca penttru pateuri, sau 450 g caşcaval ras fără ou, ori telemea cu ou; se poate face şi cu 300 g brânză de vaci îndulcită şi cu ou
Mod de preparare:
Se pune drojdia, înmuiată în puţin lapte călduţ, îndulcit cu o linguriţă de zahăr şi amestecat cu puţină faină, să crească. Se face un aluat din faină, ouă, drojdia crescută, smântână, lapte, unt, untdelemn şi sare.
Se frământă bine şi se lasă să crească puţin. Apoi se întinde foaia, se taie în pătrate, se umple cu came sau brânză şi se lipesc colţurile două câte două, în diagonală, deasupra umpluturii.
Se mai lasă în tavă să mai crească puţin, se ung cu unt topit călduţ şi se dau la cuptor. Se scot din tavă şi se ung cu unt topit cald şi se servesc calde sau reci. Se fac 30-32 plăcinţele.
Pofta buna!