Pogacele cu crame (jumari)
PrinteazaPogacele cu crame (jumari)
- 400 g făină
- 400 g crame (jumări) măcinate
- 1 ou
- sare
- piper
- 1 lingură smântână
- drojdie cât o nucă
- 1 linguriţă zahăr
- 1/2 ceaşcă lapte
- 50 g margarină
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu laptele călduţ şi zahărul, laşi la dospit 15 minute. Când a crescut o amesteci cu făina, cramele măcinate (trecute prin maşina de tocat), smântână, margarina, sare şi piper după gust şi frămânţi bine aluatul.
Intinzi apoi o foaie de 1/2 cm grosime din care tai rondele cu un păhărel. Le ungi cu oul bătut, le aşezi într-o tavă de aragaz şi le coci la foc potrivit timp de 20 de minute.
Pogăcele cu crame (jumări)
Poftă bună!
Imi plac jumarile, chiar daca sunt grase.