Pogăcele cu dovleac

Printeaza

Pogăcele cu dovleac din: faina, bicarbonat, sare, piper rosu, cheddar, smantana, piure de dovleac, margarina si ou.

Ingrediente:Retete_1

  • 300 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • sare
  • piper rosu macinat
  • 130 g cascaval cheddar
  • 100 ml smantana
  • 250 g piure de dovleac
  • 100 g margarina
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Pui feliile de dovleac în cuptorul preîncălzit până se înmoaie bine. Este bine să se coacă în cuptor, pentru că astfel dovleacul nu va fi apos. Amesteci făina cu bicarbonatul, sarea, piperul şi caşcavalul ras. Apoi adaugi smântână, margarina moale şi piureul de dovleac amestecat cu 1 ou.

Frămânţi bine compoziţia, înve­leşti aluatul în folie şi îl pui la frigider timp de 2 ore. Aluatul îl întinzi pe o planşetă într-o foaie de 2 cm grosime, o crestezi cu un cuţit ascuţit şi tai rondelele mici cu un pă­hărel. Ungi deasupra rondelele cu apă rece sau cu un ou bătut.

Le aşezi într-o tavă pe care o dai la cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute. Dacă aluatul se lipeşte în timpul frământării, mai poţi adă­uga făină.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.