Pogacele cu jumari
PrinteazaPogacele cu jumari
- 500 g făină
- 80 g untură
- 1 gălbenuş
- drojdie
- 250 g jumări tocate
- 1 pahar smântână
- 50 ml lapte.
Preparare:
Făina se amestecă împreună cu untura, gălbenuşul, drojdia dospită în lapte, jumările tocate, smântână. Se frământă şi se lasă la dospit 1/2 oră.
Se întinde aluatul, se unge cu untură, se pliază, se lasă iar 1/2 oră. Se repetă de 3 ori. La sfârşit se întinde aluatul şi cu un pahar sau cu o formă rotundă se taie, se crestează şi se unge cu ou bătut. Se pune la cuptor până se rumenesc.
Pofta buna!
Asa stiu eu sa fac pogacele cu jumari 🙂
Ingrediente:
350 g faina
150 ml lapte
50 ml ulei
1 plic garant pentru aluaturi dospite
2 galbenusuri
250 g jumari macinate
-sare, piper, chimen macinat
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu garantul si putina sare, se adauga 1 galbenus, uleiul, apoi treptat laptele si se framanta bine. Se lasa la dospit dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara.
Jumarile macinate se impart in trei. Se intinde 1/3 pe foaia de aluat, se presara cu sare, piper si chimen macinat, dupa care se impacheteaza. Se intinde inca de doua ori si se procedeaza la fel.
La final se intinde o foaie de grosimea unui deget si se decupeaza forme. Se ung cu galbenusul ramas, amestecat cu 1 lingura de lapte. Se pun in tava pe hartie de copt si se coc aprox 20-25 de minute.