Pogacele cu jumari

Printeaza

Pogacele cu jumari

Ingrediente:Pogacele cu jumari

  • 500 g făină
  • 80 g untură
  • 1 gălbenuş
  • drojdie
  • 250 g jumări tocate
  • 1 pahar smântână
  • 50 ml lapte.

Preparare:

Făina se amestecă împreună cu untura, gălbenuşul, drojdia dospită în lapte, jumările tocate, smântână. Se frământă şi se lasă la dospit 1/2 oră.

Se întinde aluatul, se unge cu untură, se pliază, se lasă iar 1/2 oră. Se repetă de 3 ori. La sfârşit se întinde aluatul şi cu un pahar sau cu o formă rotundă se taie, se crestează şi se unge cu ou bătut. Se pune la cuptor până se rumenesc.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Asa stiu eu sa fac pogacele cu jumari 🙂

    Ingrediente:

    350 g faina
    150 ml lapte
    50 ml ulei
    1 plic garant pentru aluaturi dospite
    2 galbenusuri
    250 g jumari macinate
    -sare, piper, chimen macinat

    Mod de preparare:

    Se amesteca faina cu garantul si putina sare, se adauga 1 galbenus, uleiul, apoi treptat laptele si se framanta bine. Se lasa la dospit dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara.

    Jumarile macinate se impart in trei. Se intinde 1/3 pe foaia de aluat, se presara cu sare, piper si chimen macinat, dupa care se impacheteaza. Se intinde inca de doua ori si se procedeaza la fel.

    La final se intinde o foaie de grosimea unui deget si se decupeaza forme. Se ung cu galbenusul ramas, amestecat cu 1 lingura de lapte. Se pun in tava pe hartie de copt si se coc aprox 20-25 de minute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.