Pogacele din cartofi
PrinteazaPogacele din cartofi din: cartofi, drojdie, faina, galbenusuri, unt, telemea de oaie, carne afumata, ou, sare, piper.
- cartofi
- drojdie
- 500 g faina
- 2 galbenusuri
- 200 g unt
- 200 g telemea de oaie
- 200 g carne afumata
- 1 ou pentru uns
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă şi între timp desfaci drojdia cu puţină apă caldă. Cureţi cartofii de coajă, îi presezi, adaugi făina, sarea, gălbenuşurile, untul topit şi drojdia. Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe se fierb în apă cu sare.
După ce ai omogenizat toate ingredientele, aduni aluatul într-o mingie şi laşi să crească. Dai brânza pe râzătoare şi tai carnea afumată. Rupi din aluat bucăţi de mărimea unei mandarine, o întinzi uşor cu degetele, pui brânză, piper şi carne.
Procedezi aşa până termini cu tot aluatul, aşezi pogăcelele în tavă, le ungi cu ou şi le dai la cuptor pentru 40 de minute.
Pogacele din cartofi
Pofta buna!