Pogacele cu Jumări Crocante: Deliciu Tradițional Reinventat pentru Gusturi Moderne din: faina, jumari de porc, untura, ou, lapte, praf de copt, sare, piper. Redescoperiți plăcerea gusturilor tradiționale cu această rețetă unică de Pogacele cu jumări. Combinația de texturi crocante și arome bogate transformă această rețetă într-o alegere perfectă pentru orice ocazie, fie că este vorba […]
Pogacele cu jumari si chimen
PrinteazaPogacele cu jumari si chimen din: faina, oua, unt, drojdie, lapte, jumari, sare, chimen.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 4 ouă
- 50 g unt
- 20 g drojdie
- puţin lapte
- 1/2 kg jumari
- sare
- chimen
Mod de preparare:
Punem pe planşetă de două ori câte un sfert de kilogram faină. In primul sfert punem 3 gălbenuşuri, 50 g unt, drojdie dospită în lapte şi facem un aluat pe care îl batem până face băşici, apoi îl lăsăm acoperit ca să dospească.
In celălalt sfert de kilogram de faină, punem 1/2 kg jumere (jumări trecute prin maşina de tocat şi sărate binişor).
Jumările au fost pregătite din timp: slănina de porc, tăiată bucăţi potrivite, a fost topită la foc încet, amestecând mereu cu o lingură de lemn, să nu se ardă; apoi jumările au fost strecurate, separându-le de untură.
Pe planşetă, întindem o foaie din aluatul dospit şi o ungem cu 1/4 din amestecul cu jumări, apoi împăturim foaia şi o lăsăm să se odihnească 1/2 oră.
Procedăm la fel de patru ori, apoi întindem o foaie mai groasă şi decupăm din ea forme rotunde, pe care le încrustăm cu ajutorul cuţitului, pe deasupra.
Pogăcelele obţinute astfel, le ungem cu un ou bătut şi le presărăm cu sare şi cu chimen. Se coc la foc bun.
Pogacele cu jumari si chimen
Pogăcele cu telemea
Pogăcele cu telemea din: cartofi, drojdie, zahar, lapte, faina, galbenusuri, margarina, telemea de oaie, carne afumata, ou, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi 40 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 100 ml lapte 500 g faina 2 galbenusuri 220 g margarina 200 g telemea de oaie 200 g carne afumata 1 ou pentru uns 1/2 lingurita […]
Pofta buna!