Pogăcele cu jumări

Printeaza

Pogăcele cu jumări din: faina, drojdie, oua, jumari de porc, ulei, lapte, zahar, seminte de chimen, sare, piper si cimbru.

Ingrediente:

  • 1 kg faina
  • 40 g drojdie
  • 4 oua
  • 500 g jumari de porc
  • 200 ml ulei
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri seminte de chimen
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Puneţi făina într-un castron, faceţi în mijloc o adân­citură în care puneţi drojdia mărunţită amestecată cu zahărul şi turnaţi peste ele puţin lapte călduţ. Ames­tecaţi laptele cu drojdia şi zahărul şi cu puţină făină, apoi lăsaţi maiaua să crească la loc cald.

Când şi-a dublat volumul, adăugaţi laptele rămas, 3 ouă bătute, şi atrageţi cu lingura de pe margine câte puţină făină până când o încorporaţi toată în compoziţie.

Incepeţi şi frământaţi aluatul, adăugând câte puţin ulei, săraţi aluatul în acest timp. Când aluatul se desprinde uşor de pe mâini, adunaţi-l în mijlocul vasului, presăraţi-l cu făină şi acoperiţi-l cu un şervet gros. Lăsaţi-l la loc cald să dospească cel puţin o jumătate de oră. Intre timp, dati jumările prin maşina de tocat.

Intindeţi din aluat o foaie cu grosimea de un deget. Peste aceasta întindeţi în strat uniform pasta de jumări. împache­taţi foaia de aluat începând cu marginile aduse spre mijloc, apoi în două pe orizontală şi încă o dată în două pe verticală. Lăsaţi aluatul să stea 10 minute la frigider.

Puneţi-l apoi pe planşetă şi întindeţi din nou o foaie de grosimea unui deget. împachetaţi după aceeaşi metodă şi puneţi-l la frigider pentru 10 minute. Repetaţi cel puţin încă o dată operaţiunea cu împăturirea. Intindeţi din nou o foaie cu grosimea de un deget.

Trasaţi cu un cuţit un grătar din linii super­ficiale deasupra foii. Decupaţi din aceasta pogăcelele cu ajutorul unui pahar de vin cu guraînfăinată. Un­geţi pogăcelele cu ou bătut şi presărati-le cu seminţe de chimen şi eventual cu sare grunjoasă. Coaceţi-le la foc potrivit. Scoateţi-le dând s-au rumenit uniform.

Pogăcele cu jumări

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.