Pogacele simple cu cascaval

Printeaza

Pogacele simple cu cascaval din: lapte, faina, drojdie, cascaval, zahar, sare, oua, ulei.

 

Ingrediente:Pogacele simple cu cascaval

  • 200 ml lapte
  • 700 g făină
  • 40 g drojdie proaspătă
  • 1 lingură zahăr
  • 400 g caşcaval ras
  • 100 g margarină
  • sare
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri ulei

 

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte puţin laptele, se adaugă zahărul şi drojdia şi se lasă 10 min., apoi se adaugă un praf de sare, gălbenuşurile şi uleiul.

Se frământă, se acoperă cu un şervet textil şi se lasă să crească la cald 2 ore.

Se întinde o foaie de aluat, se repartizează deasupra margarina frecată şi se presară 350 g caşcaval ras.

Se împătureşte foaia şi se lasă la crescut 40 minute.

Se repetă operaţiunea de încă două ori, de fiecare dată împăturind altfel; a patra oară se întinde cu sucitorul.

Se taie rondele şi se aşază în tava cu hârtie de copt.

Se ung cu gălbenuş, se presară caşcaval ras şi se mai lasă la crescut 30 min; se coc 30 minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pogăcele de jumări cu susan

Pogacele de linte rosie

Pogacele de linte rosie din: linte, orez, oua, smantana, faina, chimen, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 150 g linte roşie 100 g orez fiert 2 ouă 100 ml smântână 2 linguri făină sare piper chimen frunze de pătrunjel verde ulei   Mod de preparare: Se toarnă apă peste linte atât cât să o acopere şi […]

 

Pogăcele

Pogacele cu cas

Pogacele cu cas din: faina, cas, praf de copt, ou, smantana, sare. Ingrediente: 600 g faină 150 g cas un pachet praf de copt un ou smântână sare   Mod de preparare: Se amestecă bine 600 g faină, cu 150 g caş (caşcaval) ras şi un pachet praf de copt. Adăugăm apoi un gălbenuş de ou, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.