Pogacele simple cu jumari
PrinteazaPogacele simple cu jumari din: drojdie, lapte, faina, ulei, oua, chimen, unt, jumari, sare, piper.
- 25 g drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- 2 pahare de lapte
- 4 linguri unt topit
- 250 g jumări
- 500 g faina
- 2 linguri ulei
- 2 gălbenuşuri bătute
- sare
- piper
- 1 linguriţă chimen
Mod de preparare:
Se prepară maia: se amestecă într-un bol 25 g drojdie cu 1 linguriţă zahăr, un pahar de lapte, apoi se presară un pahar de făină şi se lasă să crească 15-20 minute.
Se adaugă 4 linguri unt topit pe marginea aragazului, 250 g jumări tocate, încă un pahar de lapte, zeama de la 1 lămâie, 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 gălbenuşuri bătute, sare, piper şi 1 linguriţă chimen.
Se amestecă totul bine cu o lingură de metal, apoi se adaugă 500 g făină în ploaie.
Se frământă până face băşicuţe, se acoperă şi se lasă să crească 15 minute.
Se încinge cuptorul la 170°C.
Pe masa de lucru presărată cu făină, se întinde o foaie de 1,5-2 cm grosime şi cu un păhărel de 3 cm se taie rondele, care se pun într-o tavă de cuptor.
Se lasă să crească 8-10 minute, se ung cu 2 albuşuri bătute şi se presară chimen.
Se dă tava la cuptor 40-45 minute; după primele 20 minute, se reduce puţin focul.
Pofta buna!