Pogacele simple cu jumari

Printeaza

Pogacele simple cu jumari din: drojdie, lapte, faina, ulei, oua, chimen, unt, jumari, sare, piper.

Ingrediente:Pogacele simple cu jumari

  • 25 g drojdie
  • 1 linguriţă zahăr
  • 2 pahare de lapte
  • 4 linguri unt topit
  • 250 g jumări
  • 500 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 gălbenuşuri bătute
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă chimen

 

Mod de preparare:

Se prepară maia: se amestecă într-un bol 25 g drojdie cu 1 linguriţă zahăr, un pahar de lapte, apoi se presară un pahar de făină şi se lasă să crească 15-20 minute.

Se adaugă 4 linguri unt topit pe marginea aragazului, 250 g jumări tocate, încă un pahar de lapte, zeama de la 1 lămâie, 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 gălbenuşuri bătute, sare, piper şi 1 linguriţă chimen.

Se amestecă totul bine cu o lingură de metal, apoi se adaugă 500 g făină în ploaie.

Se frământă până face băşicuţe, se acoperă şi se lasă să crească 15 minute.

Se încinge cuptorul la 170°C.

Pe masa de lucru presărată cu făină, se întinde o foaie de 1,5-2 cm grosime şi cu un păhărel de 3 cm se taie rondele, care se pun într-o tavă de cuptor.

Se lasă să crească 8-10 minute, se ung cu 2 albuşuri bătute şi se presară chimen.

Se dă tava la cuptor 40-45 minute; după primele 20 minute, se reduce puţin focul.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.