Pogacele simple cu cascaval din: lapte, faina, drojdie, cascaval, zahar, sare, oua, ulei. Ingrediente: 200 ml lapte 700 g făină 40 g drojdie proaspătă 1 lingură zahăr 400 g caşcaval ras 100 g margarină sare 3 gălbenuşuri 3 linguri ulei Mod de preparare: Se încălzeşte puţin laptele, se adaugă zahărul şi drojdia şi se […]
Pogacele cu spanac si branza
PrinteazaPogacele cu spanac si branza din: faina, brânză sărată, oua, ulei, spanac, bicarbonat stins cu zeamă de lămâie.
Ingrediente:
- 400 g făină
- 300 g brânză sărată rasă
- 4 ouă
- ulei pentru prăjit
- 300 g spanac
- 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Speli bine spanacul în mai multe ape şi îl pui la fiert pentru 8-10 minute.
Il strecori apoi şi îl toci mărunt. Intr-un bol pui toate ingredientele şi le amesteci foarte bine (inclusiv spanacul).
Pe urmă pui aluatul pe o planşetă, pe care ai presărat făină şi îl întinzi în foaie mai grosuţă.
Tai în formă de romburi şi fiecare romb îl crestezi la mijloc cu un cuţit bine ascuţit.
Prăjeşti pogăcelele în uleiul încins, pe amble părţi, până se rumenesc.
Scoţi pogăcelele pe un platou acoperit cu şerveţele de hârtie, pentru ca surplusul de grăsime să fie absorbit.
Serveşti pogăcelele cu iaurt. Poţi pune iaurtul într-un bol pe care îl aşezi în mijlocul platoului, iar pe lângă el aşezi pogăcelele.
Pogacele cu spanac si branza
Pofta buna!
poate iti place si:
Pogacele simple cu cascaval
Pofta buna!