Pogăcele cu telemea
PrinteazaPogăcele cu telemea din: cartofi, drojdie, zahar, lapte, faina, galbenusuri, margarina, telemea de oaie, carne afumata, ou, sare, piper.
- 3 cartofi
- 40 g drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- 100 ml lapte
- 500 g faina
- 2 galbenusuri
- 220 g margarina
- 200 g telemea de oaie
- 200 g carne afumata
- 1 ou pentru uns
- 1/2 lingurita sare
- piper
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi fierbi fără să-i cureţi de coajă, apoi îi decojeşti şi îi razi fin sau îi pasezi cu furculiţa. Pregăteşti maiaua din drojdie, laptele călduţ şi zahărul.
Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui maiaua, cartofii pasaţi, sarea şi gălbenuşurile, într-un castron introdus în cuptorul cald, topeşti margarina.
Frămânţi aluatul, încorporând treptat margarina topită. îl laşi să crească la cald, 1 oră. Razi brânza şi tai mărunt carnea afumată.
Rupi bucăţi de aluat de mărimea unei portocale, le întinzi pe planşetă, iar în mijloc pui brânză şi carne presărată cu piper.
Pliezi aluatul, aducând colţurile către mijloc şi presându-le uşor, ca să nu se desfacă.
Aşezi pogăcelele într-o tavă unsă cu margarina rămasă, le laşi să crească la cald pentru 30 de minute, apoi le ungi cu ou şi le coci la foc mijlociu, pentru 40 de minute.
Pogăcele cu telemea
Pofta buna!
Astea sunt interesante 🙂