Pogăcele
PrinteazaO reteta de pogacele din: faina, drojdie, zahar, lapte, ulei, ou, jumari de porc, sare grunjoasa, seminte de chimen si piper.
- 700 g faina
- 1 lingura drojdie uscate sau 40 g drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- 250 ml lapte cald
- 100 ml ulei
- 1 ou
- 500 g jumari de porc sau de gasca
- 1 lingura sare grunjoasa
- 1 lingura seminte de chimen, optional
- piper
Mod de preparare:
Treceţi jumările prin maşina de tocat şi amestecaţi pasta obţinută cu sare şi piper proaspăt măcinat. Amestecaţi într-un castron mai mare făina, laptele cald, zahărul, uleiul, drojdia dizolvată în lapte cald. Puneţi puţină sare şi frământaţi apoi un aluat, adăugând treptat uleiul.
Când aluatul este elastic, lăsaţi-l la crescut. După ce şi-a dublat volumul, întindeţi din el o foaie cu grosimea de un deget. Peste această foaie întindeţi pasta de jumări, în strat uniform. Impachetaţi foaia, cât mai mic, aducând mereu marginile câtre centru.
Când aţi obţinut un pătrat de aluat cu dimensiunuile de 15x15cm, treceţi cu sucitorul peste el, până când obţineţi o foaie cu grosimea de un deget.
Decupaţi din foaie rondele cu ajutorul unei forme speciale sau cu un pahar de vin cu gura înfăinată. Lăsaţi-le să crească 20 de minute, la loc cald.
Crestaţi superficial rondelele de aluat cu un cuţit, ungeţi-le cu ou bătut, presăraţi-le cu chimen şi sare grunjoasă şi coaceţi-le la foc potrivit.
Pogăcele
Pofta buna!