Polenta cu mangold

Printeaza

Polenta cu mangold din: malai, fond de legume, unt cu piper, sare, mangold, ceapa, tomate, ieburi aromatice, ulei, piper, boia, grasime, zucchini.

 

Ingrediente:Polenta cu mangold

  • 300 g mălai
  • 1 l fond de legume
  • 100 g unt cu piper
  • sare
  • 750 g mangold
  • 6 cepe mici (şalote)
  • 200 g tomate de pizza din conservă
  • 2 linguri de ierburi aromatice italiene, de ex. oregano, busuioc, rozmarin
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • piper
  • boia
  • grăsime pentru prăjit
  • felii de zucchihi (dovlecel) pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se amestecă mălaiul cu fondul de legume clocotit, apoi se adaugă untul de piper şi sarea.

Se lasă amestecul să fiarbă 10-15 rninutş, la foc mic.

Se amestecă din cândîn când. Mămăliguţa este gata atunci când se desprinde de fundul cratiţei.

Se varsă mămăliga pe un taler neted sau pe o placă şi se lasă puţin să se răcească.

Se modelează apoi în formă de rulou şi se taie felii.

Se curăţă mangoldul se spală şi se taie nervurile groase de la frunze.

Tulpinile se taie bucăţele, iar frunzele se toacă mărunt, după care se opăresc circa 4-5 minute în apă clocotită cu sare.

Se scot apoi cu o spu-mieră şi se lasă să se scurgă bine. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, după care se căleşte circa 4-5 minute în uleiul încins, împreună cu mangoldul, roşiile şi ierburile aromatice. Se condimentează bine cu sare, piper şi boia.

Feliile de mămăliguţă se prăjesc pe ambele părţi în grăsime încinsă, apoi se aranjează pe farfurii şi se servesc ornate cu feliile de zucchini.

Polenta cu mangold

 

Polenta cu peşte şi legume

Polenta cu peşte şi legume din: malai, peste afumat, dovlecei, apa, oua, branza de vaci, branza telemea, morcovi, miere, scortisoara, sos de soia, sare, piper, ulei de masline, marar, parmezan, curry. Ingrediente: 200 g malai 400 g peste afumat doi dovlecei 1 l apa doua oua 100 g branza de vaci 100 g branza telemea […]

Polenta cu branza

Polenta cu branza din: apa, malai, branza de vaci, branza telemea, usturoi, masline, parmezan, ceapa verde, smantana, spanac, rosii, sare, piper, ulei, otet de mere. Ingrediente: 750 ml apa 250 ml malai 500 g branza de vaci 100 g branza telemea doi catei de usturoi 300 g masline negre 100 g parmezan o legatura ceapa […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.