Pomana porcului cu mamaliga
PrinteazaPomana porcului cu mamaliga din: ceafa de porc, spina, ficat, sorici, untura, fleica, rinichi, usturoi, vin alb, sare, boia dulce, piper.
Ingrediente:
- 600 g ceafa de porc
- 500 g splina
- 400 g ficat
- 300 g sorici
- 100 g untura
- 300 g fleica
- 2 rinichi
- 5 capatani de usturoi
- 100 ml vin alb
- sare
- boia dulce
- piper
Mod de preparare:
Din usturoiul curatat si pisat prepari mujdeiul foarte concentrat. Toate maruntaiele de porc spalate bine si carnea le pui la prajit in untura incinsa, dupa care le tai in bucati potrivite.
Potrivesti apoi gustul de sare, piper, boia si torni vinul si mujdeiul de usturoi. Mai pui pe foc sa dea cateva clocote si astepti sa faci mamaliga si sa fierbi tuica si vinul. Servesti fierbinte cu mamaliga.
Pomana porcului cu mamaliga
Pofta buna!