Pomelo

Printeaza

Pomelo

PomeloStrămoşul grepfrutului, pomelo are multe nume, toate interesante: pummelo, shaddock, grepfrut chinezesc şi jabong.

Oricum l-am numi, acest membru gigantic al familiei citricelor impune respect, cu diametrul său de 20-25 cm şi greutatea sa care poate depăşi 10 kg.

Originar din Malaysia, pomelo a fost adus în Indiile de Vest în secolul XVII, de către căpitanul englez Shaddock, de la care a împrumutat unul dintre numele sale.

De atunci a rămas un fruct îndrăgit, în special în Jamaica.

Se cultivă şi în Orientul Mijlociu, în China şi în Statele Unite.

Pomelo poate fi rotund sau de forma unei pere, pulpa are o culoare care variază între galben şi roşu închis şi poate fi mâncat ca orice alt fruct citric. Este mai dulce decât un grepfrut.

Are un strat gros de piele si felii mari, care nu se lasă separate foarte uşor, în schimb coaja se desprinde imediat.

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.