Porc in aluat
PrinteazaPorc in aluat din: kaizer, ulei, paine, vin alb, nuci, parmezan, sare, pper, muschi de porc, sfecla, spanac, aluat, ou.
Ingrediente:
- 150 g kaizer afumat
- 1 lingură ulei
- 5 felii pâine toast
- 4 linguri vin alb sec
- 100 g nuci
- 3 linguri parmezan ras
- sare, piper
- 800 g muşchi de porc, tăiat în două
- 6 frunze de sfeclă sau de spanac
- 500 g aluat de foi
- 1 ou
Mod de preparare:
taie slăninuţa cuburi şi se prăjeşte în ulei. Se decojesc feliile de pâine, miezul se taie cuburi şi se înmoaie în vin.
toacă nucile şi se amestecă într-un castron cu parmezanul. Se adaugă cuburi de slăninuţa, puţină sare şi piper şi se amestecă.
crestează fiecare bucată de carne pe lung, în două, astfel încât să formeze o foaie. se bat cele două foi, se sărează şi se piperează; se ung fiecare cu jumătate din cantitatea de umplutură şi se rulează.
înfăşoară fiecare ruladă în foi de sfeclă opărite în prealabil.
împarte aluatul în două şi se întind cu sucitorul 2 foi groase de câte 3 mm.
decupează 4 fâşii înguste şi se pun deoparte. Se înfăşoară carnea în aluat.
Se bate oul cu puţină apă. Cele două rulouri se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt; se ung cu ou şi se decorează cu fâşii de aluat; se ung din nou cu ou.
aşază tava în cuptorul încins la 200 °C şi se coace 5 minute. Apoi se reduce temperatura din cuptor la 180 °C şi se mai coace 25-30 min. Dacă se rumeneşte prea mult la suprafaţă, se acoperă cu folie de aluminiu.
scoate din cuptor, se lasă să se odihnească puţin şi se taie; se serveşte pe frunze de salată.
Porc in aluat
Pofta buna!