Porc cu castraveti acri si galuste

Printeaza

Porc cu castraveti acri si galuste din: carne de porc, praz, ardei gras, morcovi, usturoi, ceapa, smantana, castraveti acri, ulei, sare, piper, marar, cimbru, dulceata, faina, oua, branza de vaci.

 

Ingrediente:Porc_cu_castraveti_acri_si_galuste

  • 500 g carne de porc pentru gătit
  • 1 fir de praz
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 morcovi potriviţi
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 cepe potrivite
  • 200 g smântână
  • 300 g castraveciori acri
  • 2-3 linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • mărar verde tocat
  • cimbrişor
  • 2-3 linguriţe cu dulceaţă de ceapă sau de coacăze

Pentru galuste:

  • 1 cană cu făină
  • 2 ouă
  • 1 lingură cu brânză de vaci
  • sare

 

Mod de preparare:

Toacă legumele fâşii, feliuţe, cubuleţe, cum preferi, şi pune-le la înăbuşit în ulei cu carnea şi un praf de sare. Lasă-le până îşi schimbă culoarea.

Adaugă o cană cu apă şi dă-le în câteva clocote, apoi adaugă castraveţii. Acoperă şi lasă la foc mic 20 de minute.

Prepară găluştele: amestecă ingredientele, formează găluşte. Pune-le în apă clocotită şi lasă-le câte un minut pe fiecare în parte.

Scoate cu spumiera.

Ia de pe foc, adaugă smântână, dulceaţa şi verdeţurile.

Potriveşte de sare şi piper şi serveşte cu găluşte fierbinţi.

 

Porc cu castraveti acri si galuste

Porc_cu_castraveti_acri_si_galuste

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Frigarui de porc cu castraveti si rosii

Frigarui de porc cu castraveti si rosii din: carne de porc, sare, piper alb macinat, lapte dulce pasteurizat, verdeturi, castraveti cornison, rosii, haloumi, pita sau lipii libaneze. Ingrediente: 500 g carne de porc sare piper alb măcinat circa 300 ml lapte dulce pasteurizat verdeţuri 3-4 castraveţi cornişon 4 roşii 100 g haloumi opţional, 4 pita sau […]

retete

Porc cu castraveti si sos de soia

Porc cu castraveti si sos de soia din: file porc, vin, castravete, ulei, zahăr pudră, sare, sos de soia, ulei de susan. Ingrediente: 250 g file porc 1 lingură vin 1 castravete mic 4 linguri ulei zahăr pudră sare sos de soia ulei de susan Mod de preparare: Se taie carnea în felii cât mai subţiri […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.