Porc chinezesc cu ardei si ghimbir
PrinteazaO reteta delicioasa de porc chinezesc cu ardei si ghimbir din: spata de porc, praz, usturoi, ceapa verde, ardei iuti, ardei gras, ghimbir, ulei de masline, porumb, germeni de fasole, amidon, sare, piper si sos de soia.
- 600 g spata de porc
- 1 praz
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa verde
- 2 ardei iuti
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 30 g ghimbir
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri porumb la conserva
- 2 linguri germeni de fasole
- 1 lingurita amidon
- sare
- 2 linguri sos de soia
- piper negru si rosu proaspat macinat
Mod de preparare:
Carnea de porc se curăţă bine de grăsime şi de tendoane şi se taie în fâşii groase de un centimetru şi lungi de 5 centimetri. Se pune carnea într-un bol, se adaugă peste ea piperul negru şi roşu, sarea, amidonul şi sosul de soia şi se amestecă.
Vasul se dă la frigider cât timp se prepară restul ingredientelor pentru mâncare.
Prazul şi ceapa verde se spală şi se curăţă, apoi se taie mărunt. Usturoiul se curăţă şi se presează cu lama cuţitului. Ardeii iuţi se curăţă de seminţe şi se taie mărunt, iar ardeii graşi (care trebuie să fie mai micuţi) se curăţă şi se taie în fâşiuţe.
Intr-o tigaie sau un wok, se încălzeşte uleiul şi se prăjeşte carnea de porc. Peste carnea aromată în prealabil se adaugă ardeii iuţi, usturoiul, prazul, ceapa şi ardeii graşi şi se lasă pe foc, amestecandu-se, pana se inmoaie toate ingredientele.
Se adauga la final ghimbirul dat pe rezatoarea mica, porumbul si germenii de fasole si se mai lasa putin pe foc. Se serveste cu orez ifert si sarat.
Porc chinezesc cu ardei si ghimbir
Pofta buna!