Porc chinezesc
PrinteazaO reteta de porc chinezesc din: pulpa de porc, orez, mix de legume, ulei de susan, sos de soia, amidon, sare si piper.
- 400 g pulpa de porc
- 100 g orez
- 300 g mix chinesc de legume (congelate)
- 100 ml ulei de susan
- 50 ml sos de soia
- 2 lingurite amidon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi orezul la fiert în 300ml apă, cu un vârf de cuţit de sare. Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu un şervet de bucătărie. Tăiaţi carnea julienne şi presăraţi-o cu sare şi piper. încingeţi într-un wok sau într-o tigaie 50ml ulei de susan şi când acesta este bine încins, puneţi carnea.
Rumeniţi-o le foc iute, amestecând-o din când în când. Adăugaţi sosul de soia şi la final 1 linguriţă de amidon diluat în 50m apă rece. Mai lăsaţi 30 de secunde, scoateţi carnea într-un castron şi acoperiţi-o cu un capac. Căliţi iegumele în uleiul rămas, la foc iute, apoi după 5 minute puneţi peste ele amidonul rămas desfăcut în 5o ml apă rece.
Potriviţi de sare şi piper. Serviţi în castonaşe calde carnea rumenită, orezul fiert şi legumele călite.
Porc chinezesc
Pofta buna!
Incoming search terms:
- porc chinezesc