Porc cu ciuperci si praz

Printeaza

O reteta delicioasa de pulpa de porc cu: ceapa, ciuperci, praz, ardei, ulei, sare, curry, chimen, faina, smantana.

Ingrediente:Porc_cu_ciuperci_si_praz

  • 600 g pulpă de porc
  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci champignon
  • 1 praz mare
  • 1 ardei
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • 1 lingură chimen
  • 1 linguriţă de curry
  • 1 lingură făină
  • 250 ml smântână

 

Mod de preparare:

Se spală carnea de porc şi se taie în bucăţi mai mari. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt. Se taie ciupercile în bucăţi mai mici. Ardeiul şi prazul se taie inele.

Se încălzeşte jumătate din ulei într-o crăticioară şi se căleşte ceapa. Se adaugă carnea, care se căleşte şi ea. Se condi­mentează cu sare, chimen, curry şi se acoperă cu apă. Se lasă să fiarbă la foc mic, până scade.

Se încinge restul de ulei într-o tigaie şi se călesc ciupercile cu ardeiul. Se pune puţină apă şi se fierbe 10 minute. Se adaugă prazul şi se ia tigaia de pe foc.

Când carnea a devenit moa­le, se îngroaşă gulaşul cu făina amestecată cu smântână şi se mai lasă la foc mic, 5 minute. La final se adaugă ciupercile înăbuşite. Se poate servi cu orez.

Porc cu ciuperci si praz

Porc_cu_ciuperci_si_praz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.