Friptura de porc cu sos de zmeura din: fileuri de porc, zmeura, mustar, cimbru, ulei, zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de porc 200 g zmeură 1 limetă 1 lingură muştar 2 fire de cimbru 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă de zahăr sare şi piper negru după gust Mod de preparare: Pasaţi […]
Porc cu ciuperci si smantana
PrinteazaPorc cu ciuperci si smantana din: carne de porc, ciuperci, unt, faina, smantana, usturoi, ulei, sare, piper, negru, piaper alb.
- 500 g carne macră de porc tăiată cubuleţe
- 1 kg ciuperci champignon
- 100 g unt
- 2-3 linguri cu făină
- 200 ml smânână
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 lingură cu ulei
- sare
- piper negru măcinat
- piper alb măcinat
- mărar verde tocat
Mod de preparare:
Incinge wokul (sau o tigaie adâncă) şi prăjeşte în uleiul încins bucăţile de carne date prin făină.
Când au căpătat crustă maronie, dă-le deoparte pe hârtie absorbantă.
Dă untul, în bucăţi mari, prin făină. Apoi taie ciupercile în bucăţi mari şi pune-le în wok. Lasă-le până se înmoaie.
Când a scăzut apa lăsată de ciuperci, adaugă untul înfăinat, acoperă şi lasă zece minute.
Adaugă sare, piper şi usturoiul zdrobit. Mai lasă două minute, amestecând.
Adaugă smântână şi carnea, amestecând energic. Lasă două minute pe foc, apoi serveşte cu mărar tocat fin.
Porc cu ciuperci si smantana
Pofta buna!
poate iti place si:
Ceafa de porc cu ierburi
Ceafa de porc cu ierburi din: ceafa de porc, sare, piper, rozmarin, cimbru, vin, oua, ceapa, smantana, cartofi. Ingrediente: 1 kg ceafă de porc sare piper făină rozmarin verde cimbru verde 1 pahar vin 1 ou 1 ceapă 150 ml smântână pentru gătit 1 kg cartofi Mod de preparare: Presari ceafa cu sare, piper măcinat, […]
Pofta buna!