Porc cu condimente
PrinteazaO reteta de porc cu condimente din: condiment cajun, zahar, zeama si coaja de lamaie, spata de porc, ardei iute, ardei gras, usturoi, rosii, patrunjel, ulei de floarea soarelui, dovlecei, porumb si lipie.
- 3 linguri condiment Cajun
- 2 linguri zahar
- zeama si coaja razuita de la 3 lamai
- 2 kg spata de porc, acoperita cu un strat de grasime de 1/2 cm
pentru salsa:
- 2 ardei iuti mari, tocati
- zeama si coaja razuita de la 1 lamaie
- 1 ardei gras, fara seminte, taiat bucati
- 1 catel usturoi, zdrobit
- 3 rosii, fara samburi, taiate bucati
- 1 lingura patrunjel, tocat
- 1 lingurita zahar
pentru servit:
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 750 g amestec de dovlecei, porumb si felii de ardei gras
- lipie libaneza sau lipie ciabatta, incalzita
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 3/160 C. Combină condimentul Cajun, zahărul şi lămâia şi freacă bucata de carne, insistând pentru ca să se pătrundă.
Aşază o bucată mare de folie de aluminiu groasă pe masa de lucru şi apoi o hârtie de copt de aceeaşi mărime.
Aşază carnea în mijloc, cu tot amestecul de condimente şi închide pachetul răsucind marginile deasupra şi lăsând aer în interior. Aşază pachetul în tava de copt şi toarnă apă de 2 cm şi dă la cuptor 6 ore, completând apa dacă este nevoie.
Scoate pachetul din cuptor, deschide-l şi lasă să stea 30 de minute.
Pentru salsa mărunţeşte toate ingredientele şi potriveşte gustul de sare şi piper. Pentru a prepara legumele, încinge uleiul şi rumeneşte-le 3-4 minute, amestecând.
Taie carnea felii şi serveşte cu legumele rumenite, salsa picantă şi pâine încălzită.
Porc cu condimente
Pofta buna!