Porc copt cu fenicul şi piper negru
PrinteazaO reteta delicioasa de porc copt cu fenicul si piper negru din: spata de porc, usturoi, seminte de fenicul, boabe de piper, rozmarin, frunze de dafin si vin alb sec.
- 2 kg spată de porc, fără os
- 3 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
- 1 lingură seminţe de fenicul, zdrobite
- 1 lingură boabe de piper negru, zdrobite
- 1 lingură de rozmarin tocat
- 2 frunze de dafin, tocate mărunt
- 300ml de vin alb sec
Mod de preparare:
Se bate carnea de porc pentru a o face cât mai subţire şi de aceeaşi grosime. Se amestecă usturoiul, feniculul, piperul, rozmarinul şi dafinul cu o lingură de sare.
Se presară pe suprafaţa cărnii, pe toate părţile, apoi se pune pe un platou, învelită cu folie alimentară; se dă la frigider între 4 şi 24 de ore.
Se scoate carnea şi se rulează, legând-o la final cu sfoară alimentară. Se lasă să ajungă la temperatura camerei înainte de a o introduce în cuptorul încins la 180° C/gaz 4.
Se lasă friptura la copt timp de o oră, apoi se adaugă vinul. Se mai lasă o oră, apoi se scoate şi se transferă pe un platou, turnând deasupra sucul lăsat în tavă.
Se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească 15 minute. Se serveste cu salata si fasole.
Porc copt cu fenicul şi piper negru
Pofta buna!