Porc cu alune si orez
PrinteazaO reteta delicioasa de porc cu: amidon, faina, morcovi, telina, fenicul, zahar tos, ulei de masline, sos de soia, ananas, orez, alune, apa, sare, piper.
- 20 g amidon
- 50 g făină
- 500 g carne de porc
- un morcov
- o ţelină mică
- un fenicul
- 110 g zahăr tos
- 75 ml ulei de măsline
- sos de soia
- o conservă ananas
- 200 g orez
- 100 g alune
- 250 ml apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încinge puţin ulei, se adaugă morcovul şi ţelina date pe râzătoare şi feniculul tocat mărunt. Se călesc 3 minute, se adaugă zahărul tos, o linguriţă de sare, oţetul, o lingură de sos de soia şi apa în care s-a dizolvat amidonul.
Se lasă să fiarbă până ce zahărul s-a topit şi sosul a început să se îngroaşe. Se adaugă ananasul scurs de suc şi tăiat cubuleţe, se ia de pe foc şi se acoperă cu o farfurie. Carnea de porc se spală, se scurge de apă, se taie cuburi sau bucăţi subţiri, se condimentează şi se trec prin făină.
Se prăjesc în uleiul rămas până ce devin maronii şi se scot într-un castron. Se fierbe orezul cu puţină sare, se pune în castronele, se aşază deasupra carnea prăjită, se toarnă sosul şi se presară alune.
Porc cu alune si orez
Pofta buna!
Incoming search terms:
- porc cu alune