Porc cu găluşte şi sos
PrinteazaPorc cu găluşte şi sos
- 4 şniţele de porc
- două cepe
- 3 căţei de usturoi
- 4 roşii
- pastă de tomate
- o lingură de pastă de ardei dulce
- două ouă
- 25 g unt
- bicarbonat
- 120 g făină
- o lingură de suc de lămâie
- sare, piper
- pătrunjel
- ulei
- vin alb sec
Preparare:
Şniţelele de porc se ung cu ulei, se condimentează şi se aşază într-o tavă.
Se presară pătrunjel tocat, se adaugă o cană de apă, şi se lasă în cuptor la foc potrivit până încep să devină aurii.
Roşiile date prin râzătoare se amestecă bine cu cepele şi usturoiul tocat, o lingură de pastă de tomate şi una de ardei dulce, sare, piper, două linguri de ulei şi se fierb până se îngroaşă.
Ouăle se amestecă bine cu untul, un vârf de linguriţă de bicarbonat stins în sucul de lămâie, sare şi piper.
Se adaugă făina, se amestecă bine şi se lasă să se odihnească cinci minute. Se formează găluşte cu o linguriţă udată în apă rece, se fierb în apă cu sare până ies la suprafaţă şi se scot într-o strecurătoare.
Se servesc alături de şniţelele de porc, stropite cu sos şi presărate cu pătrunjel tocat.
Porc cu găluşte şi sos
Pofta buna!