Porc cu legume
PrinteazaPorc cu legume din: file de porc, ardei, mazare, dovlecel, usturoi, salota, ardei iuti, ghimbir, coniac, ulei, chimion, sare, piper.
- 800 g file de porc (două bucăţi)
- 3 ardei galbeni
- 150g mazăre congelată
- 1 dovlecel verde
- 2 căţei de usturoi
- 1 şalotă
- 4 ardei verzi iuţi
- 20 g ghimbir proaspăt
- 50 ml coniac
- 3 linguri de ulei
- 1 linguriţă de chimion
- sare şi piper negru după gust
- ulei de măsline extra virgin pentru stropit
Mod de preparare:
Indepărtaţi membrana fileului şi tăiaţi fiecare bucată de carne în două, pe lăţime. Asezonaţi cu sare şi piper negru. Prăjiţi carnea pe toate părţile, folosind doar o lingură de ulei, apoi introduceţi-o în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 10 minute.
Curăţaţi ghimbirul şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Curăţaţi şi tăiaţi julien doi ardei galbeni şi dovlecelul, de la acesta păstrând însă miezul. Prăjiţi pe grătar ardeiul galben rămas alături de ardeii iuţi, apoi curăţaţi-i de coajă şi tocaţi-i mărunt.
Incălziţi uleiul rămas într-o cratiţă şi prăjiţi ghimbirul, usturoiul şi şalota tocată. Apoi adăugaţi ardeii galbeni şi asezonaţi cu chimion, sare şi piper negru. Adăugaţi dovlecelul şi lăsaţi-l până capătă o culoare aurie. La final, adăugaţi ardeii copţi şi mazărea. Turnaţi coniacul, amestecaţi şi luaţi de pe foc.
Scoateţi carnea din cuptor, dar mai lăsaţi-o cu folia de aluminiu timp de 5-6 minte. Apoi serviţi friptura alături de legume, stropind totul cu puţin ulei de măsline.
Pofta buna!