Porc cu legume

Printeaza

Porc cu legume din: file de porc, ardei, mazare, dovlecel, usturoi, salota, ardei iuti, ghimbir, coniac, ulei, chimion, sare, piper.

Ingrediente:Porc cu legume

  • 800 g file de porc (două bucăţi)
  • 3 ardei galbeni
  • 150g mazăre congelată
  • 1 dovlecel verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 şalotă
  • 4 ardei verzi iuţi
  • 20 g ghimbir proaspăt
  • 50 ml coniac
  • 3 linguri de ulei
  • 1 linguriţă de chimion
  • sare şi piper negru după gust
  • ulei de măsline extra virgin pentru stropit

 

Mod de preparare:

Indepărtaţi membrana fileului şi tăiaţi fiecare bucată de carne în două, pe lăţime. Asezonaţi cu sare şi piper negru. Prăjiţi carnea pe toate părţile, folosind doar o lingură de ulei, apoi introduceţi-o în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 10 minute.

Curăţaţi ghimbirul şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Curăţaţi şi tăiaţi julien doi ardei galbeni şi dovlecelul, de la acesta păstrând însă miezul. Prăjiţi pe grătar ardeiul galben rămas alături de ardeii iuţi, apoi curăţaţi-i de coajă şi tocaţi-i mărunt.

Incălziţi uleiul rămas într-o cratiţă şi prăjiţi ghimbirul, usturoiul şi şalota tocată. Apoi adăugaţi ardeii galbeni şi asezonaţi cu chimion, sare şi piper negru. Adăugaţi dovlecelul şi lăsaţi-l până capătă o culoare aurie. La final, adăugaţi ardeii copţi şi mazărea. Turnaţi coniacul, amestecaţi şi luaţi de pe foc.

Scoateţi carnea din cuptor, dar mai lăsaţi-o cu folia de aluminiu timp de 5-6 minte. Apoi serviţi friptura alături de legume, stropind totul cu puţin ulei de măsline.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.