Porc cu lemongrass
PrinteazaPorc cu lemongrass din: carne de porc, lemongrss, ceapa, ardei, sos de peste, alune, zahar, ulei, usturoi, sare, piper.
- 350 g carne de porc
- 1 tulpină lemongrass
- 2 fire ceapă verde
- 1 ardei iute
- 1 lingură sos de peşte
- 25 g alune prăjite uşor
- 1 lingură ulei de arahide
- 1/2 linguriţă zahăr maro
- 1 căţel usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală şi se taie carnea în fâşii lungi de cinci centimetri şi un centimetru lăţime. Lemongrass-ul se toacă cât mai mărunt şi se amestecă bine cu ceapa verde, tăiată în bucăţi de un centimetru şi jumătate, doi centimetri.
Se adaugă carnea, se sărează şi se piperează după gust şi se omogenizează. Se lasă deoparte pentru o jumătate de oră. Ardeiul se taie felii subţiri, eliminându-se cotorul şi sâmburii.
Se taie căţelul de usturoi în felii foarte subţiri şi arahidele foarte mărunt.
Se pune carnea la prăjit într-o tigaie cu uleiul bine încins înainte, la foc potrivit spre mare, timp de aproximativ cinci minute, agitându-se din când în când.
Se adaugă în tigaie ardeiul şi usturoiul şi se mai lasă pe foc şase-şapte minute. Se adaugă zahărul, sosul de peşte şi alunele, lăsându-se timp de un minut.
Se serveşte cald, cu tăiţei de orez şi sos dulce-acrişor.
Pofta buna!