Porc cu praz si alune
PrinteazaPorc cu praz si alune din: muschi de porc, condiment chinezesc, praz, sos de soia, usturoi, pasta de ardei iute, alune, sare mde mare, susan, supa ulei vegetal, orez salbatic
- 600 g muşchi de porc
- o linguriţă condiment chinezesc
- 2 fire praz
- sos de soia
- 3-4 căţei usturoi
- o linguriţă pastă de ardei iute
- 300 g alune prăjite
- sare de mare
- 100 g susan măcinat
- 200 ml supă
- 50 ml ulei vegetal sau de porumb
- 300 g orez sălbatic
Mod de preparare:
Se taie muşchiul de porc feliuţe subţiri sau cubuleţe şi se condimentează cu sare şi condiment chinezesc. Se lasă la macerat câteva minute, timp în care se încinge uleiul şi se aromează cu usturoiul măcinat.
Se curăţă şi se spală prazul. Se taie rondele şi se căleşte în uleiul vegetal. Se adaugă bucăţile de carne
şi se călesc împreună, la foc mic. După ce s-a pătruns carnea de porc, se pune sosul de soia şi sare, după gust.
Se adaugă supa şi pasta de ardei iute. Se amestecă continuu să nu se lipească. Alunele şi susanul se pun în tigaie şi se călesc împreună cu carnea.
Dacă mai este nevoie, se mai adaugă supă.
Separat, se prepară garnitura de orez sălbatic. Se pune să fiarbă în apă cu sare, la foc mic, ca să nu se lipească. Porcul cu alune şi praz se serveşte cu garnitură de orez şi se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel
Porc cu praz si alune
Pofta buna!