Porc cu salata de mere
PrinteazaPorc cu salata de mere din: muschi de porc, ulei de nuci, mustar integral, tarhon, patrunjel, zeama de la o lamaie, miere, mere si andive.
- 400 g muschiulet de porc
- 1 lingura ulei de nuci
- 2 linguri de mustar integral
- 1 lingura de tarhon si de patrunjel, tocate
- zeama de la 1 lamaie
- 1 lingura de miere
- 2 mere mari, curatate de seminte si feliate
- 270 g de andive, cu frunzele separate
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Se masează bine carnea cu o linguriţă de ulei, o linguriţă de muştar şi se asezonează. Se rumeneşte într-o tigaie, apoi se pune într-o tavă şi se presară cu jumătate din ierburile aromate. Se dă la cuptor 15 minute, până se coace complet.
Pentru salată, se amestecă zeama de lămâie, mierea şi restul de ulei şi de muştar. Sosul se asezonează şi se toarnă peste feliile de mere şi peste andive. Se adaugă restul de ierburi aromate.
Se serveşte alături de friptura de porc.
Pofta buna!