Porc cu sos dulce-acrişor
PrinteazaO reteta delicioasa de porc cu sos dulce acrisor din: pulpa de porc, ananas, ou, praz, ardei gras verde, amidon de porumb, sake, faina alba, ulei de masline extravirgin, otet alb, zahar brun, ketchup, sos de soia si sos worchester.
- 750 g pulpă de porc
- 100 g ananas
- 1 ou
- 1 fir de praz
- 1 ardei gras verde
- 1 linguriţă amidon de porumb
- 1 lingură sake
- 3 linguri faină albă
- 4 linguri ulei de măslir extravirgin
pentru sosul dulce-acrişor:
- 1 ceaşcă oţet alb
- 1 ceaşcă zahăr brun
- 1 ceaşcă ketchup
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri sos Worchester
Mod de preparare:
Toarnă într-o cratiţă oţetul şi zahărul brun, apoi fier- be-le la foc mediu, amestecând din când în când, până la dizolvarea completă a zahărului. Adaugă celelalte ingrediente pentru sos, amestecă şi fierbe-le 15 minute. Taie pulpa de porc cuburi, ananasul felii şi ardeiul fâşii late. Sărează carnea, stropeşte-o cu sake şi las-o la marinat circa 30 de minute. Bate oul cu amidonul, toarnă compoziţia peste carne şi amestecă bine.
Incinge uleiul într-o tigaie neaderentă (sau în wok), trece cuburile de carne prin faină şi prăjeşte-le 3 minute. Scoate bucăţile de carne şi pune-le pe hârtie absorbantă.
Scurge uleiul din tigaie şi strecoară-l. Curăţă bine tigaia, toarnă puţin din uleiul scurs, reîncălzeşte-1 şi sotează prazul tăiat rondele, amestecă-1 câteva secunde, adaugă sosul dulce-acrişor şi, când s-a înfierbântat, pune bucăţile de carne prăjită, ardeiul şi ananasul. Amestecă bine toate ingredientele câteva secunde, ia tigaia de pe foc şi serveşte preparatul fierbinte.
Porc cu sos dulce acrişor
Pofta buna!