Porc la cuptor cu fenicul, cartofi cu lămâie şi ceapă

Printeaza

O reteta delicioasa de porc la cuptor cu fenicul, cartofi cu lamaie si ceapa din: seminte de fenicul, ulei de masline, cotlete de porc, ceapa, usturoi, cartofi, fenicul, zeama de lamaie si broccoli.

Ingrediente:Porc la cuptor cu fenicul, cartofi cu lămâie şi ceapă

  • 2 linguri seminţe de fenicul
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4 cotlete de porc cu os, curăţate de grăsime
  • 1 ceapă mare, tăiată felii
  • 2  căţei de usturoi, tăiaţi în felii fine
  • 750g de cartofi noi, tăiaţi jumătăţi pe lungime
  • 2 bulbi de fenicul, tăiaţi în felii fine (se păstrează frunzele verzi)
  • zeama de la 2 lămâi
  • 340 g de broccoli, rupt în bucheţele

 

Mod de preparare:

Se strivesc uşor seminţele de fenicul într-un mojar cu pistil. Se amestecă cu jumătate din cantitatea de ulei, un pic de sare şi de piper. Se ung cotletele cu acest amestec şi se lasă deoparte.

Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se încinge uleiul rămas într-o cratiţă.

Se înmoaie ceapa şi usturoiul cam 5 minute, apoi se răstoarnă cartofii îrţ tigaie şi se rumenesc câteva minute. Se adaugă feniculul, zeama de lămâie şi cam 100 ml de apă.

Se condimentează cu sare şi piper, se pune capacul şi se dă la cuptor 35 de minute.

Se ia capacul, se amestecă bine cartofii şi se pune carnea deasupra.

Se dă din nou la cuptor, fără capac, şi se mai coace 10 minute, până ce carnea este pătrunsă după gust. între timp, se fierbe broccoli.

Porc la cuptor cu fenicul, cartofi cu lămâie şi ceapă

Porc la cuptor cu fenicul, cartofi cu lămâie şi ceapă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.