Porc delicios cu cabanos si mozzarella
PrinteazaO reteta de porc delicios cu cabanos si mozzarella din: ceafa de porc, cabanos, mozzarella, rosii, usturoi, ardei iute, vin alb, sare, piper si boia dulce.
- 400-500 g ceafa de porc
- 5-6 bucati de cabanos
- 200 g mozzarella
- 3 rosii
- 4 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- 100 g dovlecei
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
- boia dulce
Mod de preparare:
Porţionezi ceafa de porc în 4 bucăţi mai groase, apoi fiecare bucată o tai în două, fără a despica până la capăt. Obţii o bucată mai mare, pe care o baţi cu ciocanul de şniţele şi o condimentezi cu sare, piper şi boia dulce.
Tai mozzarella felii. Pe fiecare felie de carne, aşezi 4 felii de mozzarela şi o bucată de cabanos (cabanosul trebuie să iasă 1 cm afară din rulourile de carne) şi apoi rulezi.
Procedezi la fel cu toate bucăţile de carne. Dacă doreşti, poţi lega cu aţă rulourile. Aşezi rulourile într-o tavă şi, pe deasupra, pui bastonaşe de mozzarella (feliile de mozzarella le tai pe lungime) intercalate cu felii de cabanos (tăiate la aceiaşi lungime cu mozzarella).
Presari piper şi boia dulce. Pe lângă rulourile de carne, în tavă, adaugi feliile de dovlecel curăţat, spălat şi tăiat felii, ardeiul iute, usturoiul, vinul şi dai la copt aproximativ 30 minute, la 180 de grade Celsius.
Intre feliile de roşii tăiate în acordeon, intercalezi felii de mozzarella şi le adaugi în tavă în ultimele 5 minute de coacere.
Porc delicios cu cabanos si mozzarella
Pofta buna!