Porc dulce acrisor cu caise si prune
PrinteazaPorc dulce acrisor cu caise si prune din: muschiulet de porc, caise uscate, prune, ceapa, piept afumat de porc, vin, cimbru, sare, piper.
- 800 g muschiulet subtire de porc
- 12 caise uscate
- 8 prune
- o ceapa
- 100 g piept afumat de porc
- 4 linguri vin alb sec
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se spală si se usucă cu un şervet, după care se taie felioare care se repartizează în patru bucăţi de hârtie de copt. Se taie ceapa şi se repartizează, la fel pieptul de porc afumat care se taie cât mai subţire.
Se pun alături de carne şi câte 3 caise uscate si 2 prune, se presară sare, piper şi cimbru şi se întorc doar capatele pachetului de hârtie în sus.
Se aşază în tava de copt, se pune câte o lingură de vin în fiecare pachet si se adună defi¬nitiv hârtia. Se lasă la cuptor 30 de minute.
Porc dulce acrisor cu caise si prune
Pofta buna!