Porc dulce-acrişor la foc iute

Printeaza

Porc dulce-acrişor la foc iute din: ananas, amidon, pasta de tomate, sos de soia, zahar brun, otet de orez, carne de porc, ardei rosu, ceapa verde.

Ingrediente:

  • 227g felii de ananas la conservă, scur şi tăiate, se păstrează sucul
  • 1 lingură amidon
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 linguriţă sos de soia
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • 2 1/2 linguri oţet de orez sau oţet de vin alb
  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
  • 200g came de porc, curăţată de grăsime, tăiată fâşii
  • 1 ardei roşu, tăiat în bucăţi mari
  • 3 cepe verzi, tăiate bucăţi

Mod de preparare:

Amestecaţi patru linguri de suc de ananas în amidonul de porumb până ce obţineţi o pastă, apoi adăugaţi pasta de tomate, sosul de soia, zahărul şi oţetul.

Incingeţi uleiul într-o cratiţă, apoi adăugaţi carnea de porc şi lăsaţi un minut, amestecând încontinuu.

Scoateţi apoi carnea şi lasaţi-o pe o farfurie.

Adăugaţi ardeiul, amestecaţi la foc iute două minute, apoi adăugaţi ananasul şi cea mai mare parte din ceapa verde şi nai lăsaţi 30 de secunde.

Puneti sosul şi amestecaţi un minut, picurând apă din când în când, apoi adăugaţi carnea şi mai lăsaţi aproximativ 20-30 secunde, până se se pătrunde trebuie să rămână însă fragedă.

Presăraţi restul de ceapă verde si serviţi cu orez sau cu paste.

 

Porc dulce-acrişor la foc iute

Porc_dulce_acrisor_la_foc_iute

Pofta buna!

 

 

 

Ienibaharul: Utilizari culinare si beneficii pentru sanatate

Ienibaharul (Pimenta dioica), cunoscut și sub numele de piper jamaican, este o plantă aromatică din familia Myrtaceae. Este originară din America Centrală și de Sud, dar este acum cultivată în întreaga lume pentru utilizarea sa în bucătărie și în industria parfumurilor. Descriere botanică: Ienibaharul este un arbust sau […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.