Porc dulce-acrisor cu legume
PrinteazaPorc dulce-acrisor cu legume din: carne de porc, grau, castraveti, ceapa, ardei, stafide, morcov sos de soia, ghimbir, otet, balsamic, amidon, ananas, ulei, sare, piper, sos de rosii.
- 600 g carne de porc
- 150 g grâu copt
- 4 castraveţi verzi
- o ceapă roşie
- 3 ardei capia
- 20 g stafide
- un morcov
- 40 ml sos de soia
- 5 g ghimbir
- 40 ml oţet balsamic
- 10 g amidon
- o conservă ananas
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- sos de roşii
Mod de preparare:
Carnea de porc se spală, se scurge şi se taie bastonaşe potrivit de groase. Se pune într-un bol împreună cu jumătate din sosul de soia şi piper 15-20 de minute, apoi se prăjesc în ulei încins până devin aurii.
Se scot cu spumiera într-un bol şi în locul lor se pune morcovul curăţat tăiat mărunt, se călesc cinci minute, apoi se adaugă ghimbirul ras, amidonul şi restul de sos de soia.
Se toarnă oţetul balsamic, se pune din nou carnea, se adaugă ananasul din conservă cu tot cu sirop, se condimentează şi se lasă să fiarbă până scade sosul şi se îngroaşă.
Grâul copt se opăreşte cu apă clocotită, se amestecă cu puţin ulei, sare, piper, castraveţii verzi feliaţi şi ardeii capia tăiaţi rondele.
Se presară ceapa roşie tăiată peştişori sau cubuleţe, stafidele hidratate în apă caldă, se amestecă şi se servesc alături de carnea caldă.
Porc dulce-acrisor cu legume
Pofta buna!