Porc dulce acrisor cu orez si ardei
PrinteazaPorc dulce acrisor cu orez si ardei din: muschi de porc, amidon, vin chinezesc, sos de soia, condiment “5 arome”, bicarbonat, faina, albus, ulei, zahar, ketchup, suc de ananas, otet de vin, ardei, ceapa, orez, sare.
Ingrediente:
- 400 g muschi de porc
- 1 lingurita amidon
- 2 lingurite vin chinezesc
- 1 lingurită sos de soia
- 1/4 lingurită condiment “5 arome”
- 1/2 lingurită bicarbonat
Pentru aluat:
- 55 g făină
- 55 g amidon
- 1 albus
- 1 lingură ulei
- apă caldă
Pentru sos:
- 100 g zahăr
- 90 g ketchup
- 200 ml suc de ananas
- 135 ml otet de vin alb
- 1 lingură amidon
- sare
- 50 ml apă
Pentru garnitură:
- căte 1/2 ardei gras verde şi roşu
- 1/2 ceapă
- 200 g cuburi de ananas
- ulei pentru prăjit
- 200 g orez
Mod de preparare:
Carnea tăiată cuburi se pune cu sosul de soia, vinul, cele 5 arome, bicarbonatul şi amidonul.
lasă la rece pentru o oră.
Ingredientele pentru sos, în afară de amidon si apă, se pun într-un vas pe foc, se adaugă legumele pentru garnitură şi ananasul si se lasă să fiarbă 10 minute.
După acest timp se adaugă amidonul diluat cu 50 ml apă, se mai lasă un minut pe foc şi se trage deoparte.
Pentru aluat, se amestecă făina, amidonul, albusul se adaugă apă caldă, putin câte putin, pentru a obtine un aluat ca de snite1e, potrivit de gros.
toarnă acest aluat peste carnea de porc. încinge o baie de ulei şi apoi se pun la prăjit bucătile de carne trecute prin aluat.
scot pe şervete de hârtie si apoi se pun din nou la prăjit. Apoi, după a doua prăjire, uleiul se scoate din tigaie, se pune sosul dulce-acrisor cu legumele pentru garnitură, se adaugă carnea si se lasă pe foc 5 minute.
serveste alături de orezul fiert simplu.
Porc dulce acrisor cu orez si ardei
Pofta buna!