Porc dulce-acrisor
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de porc dulce acrisor din: carne de porc, ceapa verde, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei de arahide, ghimbir, supa de legume, otet, zahar brun, sos de soia, amidon si sos de chili.
- 400 g carne de porc tăiată fâşii
- 1 legătură ceapă verde
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 2 linguri ulei de arahide
- 1 linguriţă ghimbir ras
- 100 ml supă de legume
- 2 linguri oţet
- 1 linguriţă zahăr brun
- sos de soia
- 1 linguriţă amidon
- sos de chili
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa verde şi se taie rondele. Ceapa se taie felii, iar us¬turoiul se toacă. Se taie ardeiul gras jumătăţi şi se goleşte de cotoare şi seminţe; pulpa se taie fâşii sau se taie cuburi. Se încinge uleiul în wok. Se prăjeşte înăuntru carnea de porc, amestecând.
Se adaugă ceapa verde, ceapa albă, usturoiul, arde¬iul gras şi ghimbirul. Se prăjesc toate timp de 2-3 min. amestecând.
Se stinge cu supă de legume; se adaugă oţetul, zahărul şi puţin sos de soia; se acoperă vasul şi lasă să se înăbuşe timp de 4-5 min. Legumele nu trebuie să fie prea moi.
Se dizolvă amidonul într-o lingură de apă rece. Se adaugă la sos şi se dă în clocot; se lasă să se îngroaşe puţin sosul, amestecând.
Se condimentează carnea de porc cu sos de chili şi sos de soia şi se serveşte imediat. Se aşază alături o garnitură de paste cu ou sau orez.
Porc dulce-acrisor
Pofta buna!