Porc la gratar
PrinteazaPorc la gratar din: carne de porc, slanina, sare.
- 1,5 kg carne de porc (muşchi, cotlete, antricoate, garf)
- o feliută de slănină (pentru uns grătarul)
- sare
Mod de preparare:
Carnea de porc se taie perpendicular pe fibră, în felii groase de circa 1,5 cm şi se sărează. Se pun apoi bucăţile pe grătarul încins, uns cu slănină, şi se frig pe ambele feţe. Cea mai apreciată carne pentru grătar este garful (ceva mai gras).
Carnea de porc trebuie bine pătrunsă, prin aceasta diferind de carnea de vită (servită mai în sânge).
Se serveşte cu garnitură de cartofi prăjiţi, legume fierte şi salata de sezon (iarna cu castraveciori muraţi sau gogoşari în oţet).
Grătarul de porc poate fi servit şi cu mujdei de usturoi.
Pofta buna!