Porc la gratar

Printeaza

Porc la gratar din: carne de porc, slanina, sare.

Ingrediente:Porc la gratar

  • 1,5 kg carne de porc (muşchi, cotlete, antricoate, garf)
  • o feliută de slănină (pentru uns grătarul)
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea de porc se taie perpendicular pe fibră, în felii groase de circa 1,5 cm şi se sărează. Se pun apoi bucăţile pe grătarul încins, uns cu slănină, şi se frig pe ambele feţe. Cea mai apreciată carne pentru grătar este garful (ceva mai gras).

Carnea de porc trebuie bine pătrunsă, prin aceasta diferind de carnea de vită (servită mai în sânge).

Se serveşte cu garnitură de cartofi prăjiţi, legume fierte şi salata de sezon (iarna cu castraveciori muraţi sau gogoşari în oţet).

Grătarul de porc poate fi servit şi cu mujdei de usturoi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.