Porc cu lemongrass si alune
PrinteazaPorc cu lemongrass si alune din: carne de porc, lemongrass, ceapă verde, ardei iute, sos de peşte, alune prăjite uşor, ulei de arahide, zahăr maro, usturoi, sare, piper.
- 350 g carne de porc
- 1 tulpină lemongrass
- 2 fire ceapă verde
- 1 ardei iute
- 1 lingură sos de peşte
- 25 g alune prăjite uşor
- 1 lingură ulei de arahide
- 1/2 linguriţă zahăr maro
- 1 căţel usturoi
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Se spală şi se taie carnea în fâşii lungi de cinci centimetri şi un centimetru lăţime. Lemongrass-ul se toacă cât mai mărunt şi se amestecă bine cu ceapa verde, tăiată în bucăţi de un centimetru şi jumătate, doi centimetrii.
Se adaugă carnea, se sărează şi se piperează după gust şi se omogenizează. Se lasă deoparte pentru o jumătate de oră. Ardeiul se taie felii subţiri, eliminându-se cotorul şi sâmburii. Se taie căţelul de usturoi în felii foarte subţiri şi arahidele foarte mărunt.
Se pune carnea la prăjit într-o tigaie cu uleiul bine încins înainte, la foc potrivit spre mare, timp,de aproximativ cinci minute, agitându-se din când în când.
Se adaugă în tigaie ardeiul şi usturoiul şi se mai lasă pe foc şase-şapte minute. Se adaugă zahărul, sosul de peşte şi alunele, lăsându-se timp de un minut. Se serveşte cald, cu tăiţei de orez şi sos dulce-acrişor.
Pofta buna!