gin, tonic, portocala rosie, rozmarin, gheata. Ingrediente: 60 ml gin premium 120 ml tonic de calitate superioară 2 felii de portocală rosie 1 ramură de rozmarin proaspăt Cuburi de gheață Mod de preparare: Într-un pahar înalt, adăugați cuburi de gheață până la jumătate. Adăugați gin-ul și tonicul peste […]
Porc cu mamaliguta
PrinteazaPorc cu mamaliguta din: malai, apa, carne afumata de porc, ceapa, unt, sare si piper.
Ingrediente:
- 750 g mălai
- 2,5 1 apă
- 500 g carne afumată de porc
- 2 cepe
- 50 g unt
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
prepară din mălai o mămăliguţă subţire, în care se înglobează carnea de porc tăiată cubuleţe.
adaugă, cât este încă pe foc, sare, piper, unt şi ceapa tăiată mărunt, amestecând continuu.
ia de pe foc când mămăliga s-a întărit suficient.
Poftă bună!
suc de lime, sos de peste thai, fulgi de ardei iute, ulei, varza tocata, ceapa verde, usturoi, fulgi de cocos, alune. Ingrediente: 2 linguri suc de lime 2 linguri sos de peste thai 2/3 lingurite fulgi de ardei iute Ulei, dupa preferinta 720gr varza tocata 6 fire […]
Madlenele istorie cultura si variatii aromatizate
Madlenele, cunoscute și sub numele de madeleines, sunt niște prăjiturele franțuzești mici, cu formă de scoică. Acestea au fost celebrizate în literatură de Marcel Proust în “În căutarea timpului pierdut”, unde descrie amintirile evocate de gustul unei madlene înmuiate în ceai. Dar care este istoria acestei prăjituri și de […]